Tynt håp etter stortap på Jessheim  Tynt håp etter stortap på Jessheim
Publisert: 15.10.2022
Det er ikke over før det er over, men etter 5-0-tapet på Jessheim samtidig som Bærum snudde sin kamp mot Træff spøker det for 2. divisjonsspill på Myhrer neste sesong.
 
Ull/Kisa avgjorde vårens lokaloppgjør først på overtid, men de drøye 900 tilskuerne fikk se at det var stor forskjell på lagene lørdag. Turn hang riktignok godt med den første halvtimen og hadde også sjanser til å score, men Kisa malte på og viste hvorfor de kjemper om opprykk mens Turn befinner seg i motsatt ende av tabellen. Status foran den siste runden nå er at Turn må ta inn tre poeng og åtte mål på Bærum for å berge plassen.
 
Asker tapte 5-0 mot Kjelsås, som kommer til Myhrer lørdag i siste serierunde, og rykker ned. Vålerenga 2 berget plassen i Alta mandag mens Bærum snudde 0-1 til 2-1 mot Træff med et frispark i krysset. Det ser stygt ut for Eidsvold Turn, men det er ikke over før det er over. Laget skal selvsagt trene godt også kommende uke og gå ut på Myhrer for å ta tre poeng og gjøre jobben mot Kjelsås lørdag!
 
Turn forsvarte seg godt den første delen av første omgang på Jessheim, men etter 28 minutter stakk Sondre Sørløkk inn i bakrommet, dempet ballen forbi Andreas Vedeler med et godt mottak og satte inn 1-0. Og da Mathias Sundberg fikk stå alene og nikke inn 2-0 etter et av mange innlegg ble oppgaven vanskelig. Det skjedde liten foran de to målene de første 25 minuttene etter hvilen, men så glapp det igjen for Turn.
 
Sørløkk smalt inn nummer tre etter en svak klarering og Ole Sebastian Sundgot ble tomålsscorer på tampen etter to nye nettkjenninger fra kort hold. Etter hvert ble matchen i Sandvika mest spennende for Turns videre skjebne, og der snudde Bærum 0-1 til 2-1 og sto også imot en gigantisk dobbeltsjanse fem minutter på overtid. Det gjør oppgaven meget vanskelig foran den 26. og siste serierunden.
 
  

Ull/Kisa - Eidsvold Turn  5-0 (2-0)
Jessheim stadion
 
1-0 28 min.: Sondre Sørløkk
2-0 37 min.: Mathias Sundberg
3-0 72 min.: Sondre Sørløkk
4-0 84 min.: Ole Sebastian Sundgot
5-0 88 min.: Ole Sebastian Sundgot 
 
Gult kort: Kara Abdoulie Mai Bandeh, Eidsvold Turn
Dommer: Freek Arjen van Herk, Smørås IL
Tilskuere: 914
 
Eidsvold Turns lag:
Andreas Vedeler
Erik Ruud
André Trandum Nordlie
Markus G. Rekdal
Shahram Jabari
Simon Stenseth (August Aasgaard Jenssen i 23 min.)
Kristoffer Trandum Nordlie (Markus Sørensen i 11 min.)
Edin Øy 
Petter Hokstad (Oliver Stenseth i 56 min.)
Benedict Notoane (Kara Abdoulie Mai Bandeh i 11 min.)
Herman Henriksen
Google Translate
select