Surt overtidstap i nord  Surt overtidstap i nord
Publisert: 11.09.2022
Eidsvold Turn så ut til å gå mot et sterkt bortepoeng mot Alta i Finnmark, men i matchens 90. minutt glapp det og hjemmelaget sikret seg alle tre poengene.
 
Turn gjorde flere endringer på laget som tapte mot Bærum og stilte uten blant andre André Trandum Nordlie og Stian Teksum som begge var ute med skade, men som begge er på bedringens vei. Karim Essediri gjorde sin trenerdebut for Turn og la planen foran den tøffe bortekampen med mål om å få med poeng hjem til Eidsvoll fra årets lengste tur. Den fungerte også helt til kampens 90. minutt da Alta avgjorde.
 
Det var en sjeldent sjansefattig kamp i Finnmark der Alta tok ledelsen midtveis i første omgang etter flotte kombinasjoner som endte med at Peder Brekke scoret fra kort hold. Kort tid senere slo Andreas Vedeler et langt utspill retning Simon Stenseth, men en Alta-spiller kom først på kula og satte den bak sin egen keeper. 1-1 til pause var et greit resultat i en omgang der Turn fremsto godt organiserte og solide. 
 
Heller ikke andre omgang bød på mange muligheter selv om Alta hadde et jevnt trykk med en rekke dødballer og innlegg. Turn-gjengen forsvarte seg godt, men i matchens 90. minutt glapp det da Felix Jacobsen kom i stor fart bakfra og smalt ballen ned i hjørnet via et Turn-ben. Utrolig bittert etter en solid forestilling, men klar bedring og mye å ta med seg inn mot søndagens kamp mot Hødd på Myhrer!  
 
  

Alta - Eidsvold Turn  2-1 (1-1)
SmartDok Arena
 
1-0 22 min.: Peder Brekke
1-1 29 min.: selvmål (Andreas Vedeler)
2-1 90 min.: Felix Adrian Jacobsen 
 
Gult kort: Dag Andreas Balto, Alta
Dommer: Mohammad Hafezi, Reinsvoll IF
Tilskuere: 238
 
Eidsvold Turns lag:
Andreas Vedeler
Erik Ruud
Kristoffer Trandum Nordlie
Markus G. Rekdal
Shahram Jabari
Simon Stenseth (Petter Hokstad i 18 min.)
Oliver Stenseth
Jon Erik Økland (Kara Abdoulie Mai Bandeh i 1 min.)
Edin Øy
Benedict Notoane 
Herman Henriksen (Ole Andreas Nesset i 13 min.)
Google Translate
select