Besøk to på nye Jessheim stadion!  Besøk to på nye Jessheim stadion!
Publisert: 13.10.2022
Slik så det ut da Eidsvold Turn besøkte UKI Arena, eller Jessheim stadion som anlegget nå heter, i 2015. Lørdag er det klart for visitt nummer to for Turn-gutta!
 
Mange husker kanskje høstkvelden i 2015? Martin Trøen ble matchvinner og Turn slo Ull/Kisa 1-0 på UKI Arena foran 1155 tilskuere og rundt 250 glade eidsvollinger. Anlegget har siden skiftet navn til Jessheim stadion, men lørdag er det klart for besøk nummer to på Jessheim siden Kisa byttet hjemmebane. Og som om ikke Øvre-derbyet er spesielt nok i seg selv; det har sjelden stått mer på spill for begge klubber og Kisa byr på gratis inngang! 

Selv om lørdagens oppgjør kun blir tidenes andre serieduell på nye Jessheim stadion mellom naboene fra Øvre Romerike, har de to klubbene møttes en rekke ganger på Jessheim stadion og også i Idrettsparken. Noen husker kanskje serieåpningen i 2000 der Vegard Hokstad scoret begge målene i 2-1-seieren. Åtte år senere slet Turn tungt en periode, men mye snudde med 4-2-seieren over favorittene som kjempet om opprykk. I 2006, 2009 og 2010 endte oppgjøret 0-0. Sist Kisa-seier over Turn på hjemmebane kom tilbake i 2007. 
 
Lørdag klokka 14 er det avspark i duellen som langt på vei vil avgjøre mye både i topp og bunn. Ull/Kisa vant toppkampen mot Hødd, men etter 0-0 borte mot Asker sist kapret Ulsteinvik-gjengen igjen førsteplassen. Kisa-trener Steffen Landro gratulerer allerede Hødd med opprykket, men Kisa kommer selvsagt til å gjøre alt for å kapre førsteplassen. Målforskjellen skiller Turn fra Bærum på trygg grunn foran runde 25 av 26.  
 
 
 
 
 
 
 
 
Google Translate
select