Før kampen: Florø - Turn  Før kampen: Florø - Turn
Publisert: 01.09.2023
Det ble dramatisk da Turn slo Raufoss 2 mandag, men seier nummer 16 kom til slutt - nå tar eidsvollingene den lange turen til Florø på jakt etter nye tre poeng!
 
Mandagens kamp på Myhrer var ingenting folk med dårlige hjerte og tynne nerver. Raufoss 2 ledet 1-0 etter 90 minutter, men en Benedict Notoane-rakett og et Herman Jappée Henriksen-kunstverk snudde matchen på overtid! Det betyr at Turn fortsatt henger med i toppen! Men også denne helga trengs tre poeng for å holde følge med et Hønefoss-lag som fortsatt ikke har avgitt poeng i 2023.
 
Turn har de siste årene kjørt buss til Florø, men denne helga møtes troppen på Gardermoen lørdag for å fly vestover. Edin Øy startet på benken mandag, men kom inn og håper å bli klar. Det gjør helt sikkert Kara Bandeh. Florø ligger midt på tabellen med 20 poeng og har tatt de fleste av dem hjemme på gresset. Troppen består denne seosngen av lokale spillere samt importer fra både utlandet og Østlandet som tidligere Kisa-keeper Christoffer Gjertsen.
 
Den litt eldre garde av Turn-supportere husker kanskje 6-1-seieren på Florø stadion i 1995. Turn var, som vanlig, nyopprykket i 2. divisjon og tok en av lagets største borteseirer på dette nivået noensinne. Neste møte kom i 2000, men nå har Turn og Florø faktisk møttes tre av de fire siste sesongene. I 2020 vant Florø 6-1 på eget gress, mens siste seriekamp i 2021 endte med 3-1-seier. Vårens duell på Myhrer vant Turn 5-0!
 
Florø var lenge kjent som et av ganske få lag i Norge med brune drakter, men i mars 2011 endret klubben stil og la om til blått og svart. Florø SKs fotballgruppe slo seg samtidig sammen med FK Tempo og dannet Florø Fotball. Laget drev utrolig godt i yngres avdeling og fikk fram en stamme som tok laget til Obos-ligaen i 2016. Byen med stor fotballinteresse er nå tilbake i 3. divisjon og kjemper med Førde om å være best i distriktet.
 
 
 
Samarbeidspartnere
 
 Klubbtøy 
 
 
Årshjul
    

 


Synergy

Instagram - Likebox