Treningstider - alle lag
Klikk her for å se alle treningstider!

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sverres fotballinfo - del 5 2021!   Sverres fotballinfo - del 5 2021!
Publisert: 10.06.2021
Sverre Nordhaug har hatt en rekke roller i Turn og i norsk fotball i en årrekke og har blant annet blitt til Kongens fortjenestemedalje. Her kan du lese hans oppsummering av fotball fjernt og nært!
 
Fotballinfo nummer 5 i 2021 -  i hovedsak om Eidsvold Turn Fotball skrevet og formidlet av Sverre Nordhaug - 92402882 - rsnordhaug@gmail.com. Neste utgave følger om ikke lenge!
  
Turn tar imot Florø til årets første seriekamp på Myhrer stadion lørdag 19. juni klokka 15.00. 3 poeng i seriestarten hadde smakt godt! Turn møter 11 av lagene fra i fjor. For orden skyld kan vi minne om at det var disse lagene: Hødd, Alta, Kvik Halden, Brattvåg, Tromsdalen, VIF 2, Florø, Kjelsås, Moss, Senja og Fløya. Fredrikstad vant avdelingen og spiller i OBOS-ligaen. 3 nye lag inn: Kongsvinger (ned fra OBOS) samt Asker og Bærum fra den andre avdelingen. De har byttet over med Oslo-lagene Skeid og Kjelsås.
 
Det blir en tøff sesong. 26 kamper skal avvikles fra 19. juni til 13. november - uten ferie. Det ser ut til å bli en spennende avdeling hvor flere lag vil kjempe om opprykk og kvalikplass (bli nr. 2).  Det vil si spille mot nummer to i den andre avdelingen om opprykk. Hvis Turn kan unngå like mange skader som i fjor, tror jeg faktisk laget kan komme inn på «fem på topp»-plassering, og kanskje enda bedre? 

Slik spilles første serierunde i Turns 2.divisjon avdeling 1: 19.6 Eidsvold Turn-Florø, Alta-Moss, Hødd-Senja, Kvik Halden-Tromsdalen, Brattvåg-Asker, Kongsvinger-Fløya, 21.6 VIF 2-Bærum  

Neste kamper for Turn: 26.06 Fløya borte, 30.06 kl 1800 Kongsvinger hjemme, 03.07 Bærum borte, 07.07 kl 1800 Brattvåg hjemme. MERK: Kampene mot KIL og Brattvåg går på onsdager. Evt.forbehold om endringer. Følg med på datoer/tidspunkt på Eidsvold Turns hjemmeside! 

Ungdomsfotballen i Eidsvold Turn:

Påmelding og oppsett av spilleplan for sesongen 2021 er nå tilgjengelig på hjemmesiden til Akershus Fotballkrets, og det er litt interessant å se hvor mange lag i ungdomsfotballen i aldersgruppa 13-19 år (gutter og jenter), som er påmeldt fra de 6 fotballklubbene i Eidsvoll. Jeg har utarbeidet en liten oversikt med tallenes tale: 
Bøn 3 lag - 2 lag i G13 - 1 lag i J14 
Dal 4 lag - 1 lag i G15 - 3 lag i G13 
EIF 5 lag - 1 lag i G19 - 2 lag i G16 - 1 lag i G14 og G13  
Turn 6 lag - 2 lag i G19 - 2 lag i G16 - 1 lag i G13 og 1 lag i J13 
Feiring 1 lag - G13 
NEIL - 0 lag 
 
En liten oppsummering viser at det samlet er 19 lag i ungdomsfotballen blant fotballklubbene i Eidsvoll. Det er bare EIF og Turn som har G19-lag og G16-lag. Turn med 2 lag i G19 gir et meget godt breddegrunnlag i forhold til rekruttering videre oppover. Dal har flest lag i en aldersgruppe med 3 lag i G13. Det betyr at det «yngles» godt der. Det er bare to klubber med jentelag, Bøn med J14-lag og Turn med J13-lag. Hvis en tenker på rekruttering til lag videre oppover, det hører vel med, så har lagene i Eidsvoll klart en utfordring her. Alle klubbene har lag i barnefotballen, 12 år og yngre - deriblant noen jentelag - og det er positivt for fremtiden! 
 
Kvinnefotballen i Eidsvoll:

Av de seks klubbene i Eidsvoll er det faktisk bare to klubber med kvinnelag. Det er Bøn med et lag i sjuerfotball og Turn som har et lag i 3. divisjon. Det er de samme to klubbene som har jentelag i ungdomsfotballen. Her kan du se hvilke lag Turn skal spille mot i 3. divisjon i 2021. Av «nabolag» skal Turn møte disse til spennende lokaloppgjør: Bjerke, Borgen, FUVO og Ull/Kisa 2. Øvrige lag i avdelingen: Fet, Fjellhamar, Gjerdrum, Lørenskog og Nittedal. Kampene starter etter ferien. Turn spiller hjemme i første serierunde mot Nittedal 11. august.

Her kan du se hvilken lag Bøn skal spille mot sjuerfotball: Bjerke 2, Dalen, Kurland, Sand, Skjetten 3 og Varpe. Bøn spiller borte i første serierunde mot Bjerke 2 18. august. Fotballinfo vil følge opp med mer omtale og tabelloversikter om kvinnefotballen i Eidsvoll utover høsten.  

Dommeroppnevnelser NFF for sesongen 2021 i Akershus fotballkrets:

Ingen kamp uten dommer! Håper også at en del av leserne har litt moro av og bli orientert litt om dommersituasjon i kretsen. Derfor kommer en oversikt her som viser  hvilken dommere, assistentdommere (tidligere linjedommere) og veiledere som NFF har oppnevnt til årets sesong på de tre øverste nivåene.      
 
Det er dessverre ingen dommere fra AFK med i Eliteserien nå, men det er to assistentdommere; Kim André Johnsen fra Frogner og Jon M. Knutsen fra Løvenstad. Begge med flere års erfaring. Geir Åge Holen er kretsens eneste veileder på toppen. Geir Åge er tidligere FIFA-assistentdommer og nå ansatt innen dommersektoren i NFF. 

I Toppserien kvinner er det én dommer fra AFK: Malin Øiseth fra Fet. Tone Lise Berghøi er veileder her. I OBOS-ligaen har AFK to dommere: Eivind Bodding fra Haga og Christian Moen fra Løvenstad. Ingen assistentdommere, men 1 veileder; Trond Ivar Døvle. I Post-Nord-ligaen (2.divisjon) der Turn spiller er det tre dommere fra AFK: Anders Bodding fra Haga, Hakan Catagøl fra Løvenstad og Jørgen Haugen fra Kurland. Veiledere: Erik Berghøi og Per Christensen.  
 
En liten oversikt som viser hvem som er ledere av fotballgruppene til klubbene i Eidsvoll:
Bøn FK - Stian Tveit 
Dal IL - John Gunnar Johnsrud, daglig leder John Kristian Paulsen 
EIF - Carl Jørgen Owre, daglig leder Roger Halberg  
Turn - Petter Helgesen, daglig leder Roar Halvorsen 
Feiring - Knut Harald Flesvik 
NEIL - Trond Erik Lindseth 
 
Tilbakeblikk på det første store tiåret i Turns historie - 1960-1969:
 
Turn begynte virkelig å sette spor etter seg på landsbasis på 60-tallet med klatring i divisjonssystemet, og meget sterke cupresultater i forhold nivå og motstandere! Fra 5. divisjon til 3. divisjon i serien samt to ganger 3.runde i cupen. Det ble en pangstart 60-tallet (1960-61) med opprykk til 4. divisjon. Det ble 28 poeng på 14 kamper (2 poeng pr kamp den tiden). Målforskjell: 100-13. Utrolig, men sant! Det var åtte lag med i denne avdelingen jeg vil kalle «sykkelserien»: Holter, Vito ,Kløfta, Minne Turn, Hurdal, Bjerke og Gardermoen. 
 
I 1961 foregikk innetreningen i gymsalen på Vilberg ungdomsskole. Ikke så mye å velge i den gangen. Og heller ikke kravene var så store. I 1961-62 utspant det seg en skikkelig thriller mellom Turn, Fenstad FK og Søndre Høland. Fenstad FK trakk det lengste strået til slutt og endte med 1 poeng mer enn Turn. Fenstad FK oppnådde 29 poeng og målkvote 68-44 på 21 kamper, mens Turn klarte 28 poeng med bedre målkvote 74-40. Søndre Høland ble nummer tre med 27 poeng.  
 
Året etter tok Turn revansj på FFK og slo de med tre poeng. Rundt 1800 tilskuere (!) så Turn vinne 2-0 over Fenstad FK i siste serierunde og ble klare for kvalik for opprykk. I kvalikkampen på Myhrer vant Turn 3-0 over Kjelsås, laget tapte 2-0 borte og dette holdt til opprykk. Også i 1968 ble det også spennende på slutten da Ull/Kisa som lå to poeng bak Turn to runder før slutt og måtte vinne duellen på Jessheim. 
 
1500 tilskuere så Turn vinne 3-1 der og sikre tabelltopp. Etter dette måtte det spilles kvalikkamper om opprykk. Her var Turn best etter å ha møtt Kampørn fra Oslo,  Nordre Trysil og Brumunddal med henholdsvis seier, tap og uavgjort. Da var det 4. divisjon. Etter 63-sesongen kom tre sesonger med middels innsats i 4.divisjon. Stabæk og Kongsvinger var blant motstanderne og vant divisjonen hver sin sesong. I 1968 vant Turn 4. divisjon og rykket opp.
 
Om cupinnsatsen: Fra 1963 til 1969 var det kun i sesongen 1966 at laget ikke nådde minst 1.runde. Sterkt! I 1964 var det ekstra gøy med seier over toppserielaget Frigg  i 2. runde på Myhrer med rundt 1500 tilskuere. Til neste runde i Sarpsborg ble det satt opp ekstratog til Sarpsborg for alle Turn-supporterne. Jeg måtte være med dit da. Skikkelig morosamt! På den tiden var Sarpsborg et topplag og Turn et nyopprykket lag fra 5.divisjon. Hvem andre enn Kjell Kristiansen var det som skulle score lagets ene mål? Ettmålstap var utrolig sterkt!  Dette må jeg si er en av mine største fotballopplevelser med Turn.  
 
Jeg glemmer heller ikke den spennende 1. rundekampen mot Vålerenga på Myhrer i 1967 som endte med knepent 2-3-tap. I 1969 gjorde Turn også en durabelig god og spennende forestilling mot Strømsgodset i 3. runde på Myhrer etter å ha slått ut Stabæk. Et knepent ettmålstap igjen, men også en STOR kamp som huskes godt.   
 
Endelig er det klart for EM!
 
Åpningskampen spilles i Roma fredag 11. juni klokka 21 mellom Italia og Tyrkia. Fotball-EM 2020 skulle vært spilt i fjor, men måtte dessverre utsettes pga koronapandemien. Nå starter det endelig opp. 24 europeiske land er kvalifisert der 16 går til sluttspillet. Det er seks innledende grupper med fire lag i hver gruppe. De to beste i hver gruppe pluss de fire beste treerlagene går videre. Innledende runder skal spilles rundt omkring i Europa på 11 forskjellige steder.
 
Semifinalene spilles 6. og 7. juli. Finale 11. juli. Disse tre kampene spilles alle på Wembley Stadium i London. NRK og TV 2 skal vise kampene. Tre nordiske land er kvalifisert: Danmark. Finland og Sverige. Danmark møter Belgia, Russland og Finland. Belgia er storfavoritter, men i kampen om andreplassen kan det bli veldig jevnt. Jeg holder en liten knapp på våre danske venner. Sverige skal konkurrere mot Polen, Slovakia og Spania. Ingen lett oppgave å komme videre her for «søta bror». 

Hvem vinner EM?    
 
Ja, si det. Jeg tror det blir mange lag som vil kjempe om de gjeveste sluttspillkampene. Frankrike er gode og en av favorittene til å gå til topps. Bak lurer Spania og England samt kanskje Belgia. Med hjemmefordelen tror jeg et forholdsvis ungt engelsk lag, toppmotivert, kan være en av de som entrer finalearenaen på «hjemmebane» den 11. juli. Motstander Frankrike eller Spania? 
 
Sist England arrangerte EM i 1996 tapte de mot Tyskland på straffespark i semifinalen. Surt! Hva med revansje nå? Tyskland er jo et godt turneringslag og vil sikkert hevede seg bra. Som regel dukker det opp et overraskelseslag eller to, og får vi noen nå? Det krydrer mesterskapet slik som Kroatia gjorde i VM 2018 med å gå helt til finalen mot Frankrike. Og hvem husker vel ikke kroatenes Luca Modric - evighetsmaskinen. En fantastisk spiller! Får vi se noen spillere med de samme kvalitetene i EM nå kanskje? Venter spent på det. 

Om vel en måned har vi svaret på; hvem som tar trofeet og om nye stjerner viser seg fram. Vi får ønske oss underholdende og spennende kamper. Uansett mye og glede seg til for fotballfolket en måned framover - ved siden av lokalfotballen!   
 
Tips til klubbledelsen i Eidsvoll-klubbene: 
 
Når det gjelder rekruttering og spillerutvikling i kvinne- og jentefotballen. Like før jeg skulle trykke på send-knappen av infoen leste jeg Aftenposten fra 9 juni. Der var det en to siders omtale av hvordan Oslo-klubben Øvrevoll Hosle, en av landets største klubber innen jente- og kvinnefotballen, jobber med rekruttering/spillerutvikling og lignende. 
 
Dersom noen fra klubbledelsen i Eidsvoll-klubbene ikke har lest det, vil jeg anbefale de å gjøre det. Jeg synes det kom fram flere interessante ting om hvordan og hvor godt Oslo-klubben jobber, og noe av dette kan sikkert være noe å tenke på også for klubbene i Eidsvoll. Tenk klubben har 800 spillere innenfor jente- og kvinnefotball og stiller med hele 50 lag i seriespillet. Så bra! 

Samtidig med ønske om enda flere jenter og kvinner med i Eidsvoll-fotballen på alle områder innen sporten. Det vil garantert bety en berikelse av fotballmiljøet i klubbene. Fortsatt god sommer til alle lesere!