Sverres fotballinfo - del 11 2022!   Sverres fotballinfo - del 11 2022!
Publisert: 13.12.2022
Sverre Nordhaug har hatt en rekke roller i Turn og i norsk fotball i en årrekke og har blant annet blitt til Kongens fortjenestemedalje. Her kan du lese hans oppsummering av fotball fjernt og nært!
 
Fotballinfo nummer 11 i  2022 - i hovedsak om Eidsvold Turn Fotball skrevet og formidlet av Sverre Nordhaug - 92402882 - rsnordhaug@gmail.com. Neste utgave følger om ikke lenge! 
 
NFF har presentert avdelingsoppsettene for sesongen 2023, og dette er en 3. divisjonsavdeling der Turn bør være med å kunne kjempe om opprykk. Blir det hedmarkslagene Brumunddal og Elverum som blir de argeste konkurrentene? Hele fem andrelag med i denne avdelingen! Fra vår egen krets er det kun FUVO. Morsomt med lokaloppgjør! Lagene: Brumunddal, Elverum, Florø, Førde, Hødd 2, Sogndal 2, Molde 2, HamKam 2, Hønefoss, Raufoss 2, Spjelkavik, FUVO, Volda, Eidsvold Turn.
 
Kretsmestere i Akershus Fotballkrets 2022: J13 Rælingen, J14 Skedsmo, J14 9er/7er Skedsmo 2, J15 Lillestrøm 2, J17 Lillestrøm 2, 3.divisjon kvinner Lillestrøm SK, Kvinner 7er LSK Kvinner 3, G13 Ull/Kisa, G14 Skedsmo, G14 9er/7er Kurland 2, G15 Ull/Kisa, G16 Skedsmo, G19 Ull/Kisa, 4. divisjon menn Skedsmo, 5. divisjon menn Løvenstad, 6. divisjon menn Bøn, 7. divisjon menn Gjelleråsen 3, 8. divisjon menn Bøn 2, 9. divisjon menn Strømmen 3, Menn 7er Rælingen 3, M34 7er Rælingen

Det er stor dominans av klubbene fra Nedre Romerike. Flest KM-titler har Skedsmo med tre KM-titler og LSK med fire. Det er god grunn til å fremheve Ull/Kisa som har erobret hele tre kretsmesterskap i ungdomsfotballen. Rett og slett imponerende og ikke minst utmerket rekrutteringsarbeid. Dette lover meget godt for fremtiden i «Kisa-fotballen». Fotballinfo gratulerer så mye!

Tilbakeblikk fotball-VM 1958:
Fotball-VM 2022 er i gang med 32 nasjoner - delt inn i åtte puljer a fire lag i innledende spill. De to beste i hver pulje går videre til sluttspill. Alle fotballelskere har forhåpentligvis også mye å glede seg til videre framover. Første VM-turnering ble arrangert i 1930. Brasil har vunnet flest ganger (fem). Den første VM-tittelen kom i Sverige i 1958. Og det er så vidt jeg vet den eneste gangen VM er arrangert i Norden. Dette var også det første fotball-VM jeg interesserte meg for – og det var artig å lese referater fra kampene i avisene. Ikke TV ennå da.

Brasil overkjørte Sverige på Råsunda stadion med 5-2-seier og glitrende spill med sitt stjernespekkede lag. Det var her Pele, bare 17 år gammel, fikk sitt definitive store gjennombrudd som spiller av ypperste klasse. Han scoret også to mål i finalen. Andre navn jeg fortsatt husker godt fra vinnerlaget er ballsjongløren Didi, backvidunderet Santos og ikke minst den lynkjappe høyrevingen Garrincha. Jeg regner med at flere på min alder (puss-minus) også husker disse navnene. Blir det Brasil som tar «kaka» også nå i Qatar? Vanskelig å tippe. Mange god lag! Det er å håpe på mange jevne og underholdende kamper med topp spenning helt fra innledende spill till finalen.
 
Jeg ønsker alle lesere en riktig god jul og godt nyttår! Hilsen Sverre
Samarbeidspartnere
 
 Klubbtøy 
 
 
Årshjul
    

 


Synergy

Instagram - Likebox