20.11.2021
author Eidsvold Turn På Nett

Sverres fotballinfo - del 12 2021!

Sverre Nordhaug har hatt en rekke roller i Turn og i norsk fotball i en årrekke og har blant annet blitt til Kongens fortjenestemedalje. Her kan du lese hans oppsummering av fotball fjernt og nært!
 
Fotballinfo nummer 11 i 2021 -  i hovedsak om Eidsvold Turn Fotball skrevet og formidlet av Sverre Nordhaug - 92402882 - rsnordhaug@gmail.com. Neste utgave følger om ikke lenge!
 
Nye gratulasjoner til Turns juniorer (G19)! Laget ble klare for spill i Interkrets B neste sesong allerede etter to kvalifiseringskamper. Som omtalt tidligere vant Turn G19 1. divisjon i Akershus og ble klare for kvalifisering om opprykk der to to av fire lag lag rykker opp. De fire lagene foruten Turn er naboen Ull/Kisa, Skeid fra Oslo og Kråkerøy fra Østfold. Turn-gutta har virkelig levert og vant 2-1 over Skeid i første kamp. I helgen ble det ny seier med 3-2 over Kråkerøy borte. Med full pott etter to kamper ledet Turn gruppa og sikret opprykket! Trenerteamet og apparatet rundt laget skal også ha ros for prestasjonen.   

Det så en stund ut til at Turn kunne være med å kjempe om 4. og 5. plassen i 2. divisjon, men poengfangsten ble noe dårlige en forventet i de siste høstkampene. En plass opp fra i fjor ble likevel resultatet. En del skader (som i fjor) kombinert med litt «liten stall» er nok noe av årsaken. Det er nye muligheter til å forbedre plasseringen neste sesong. Flere yngre og lovende spillere med fortsatt gode utviklingsmuligheter vil kunne skape et enda bedre A-lag. En spennende 2022-sesong ligger for oss!
 
Klarer Ull/Kisa å unngå nedrykk? Dette er det store spørsmålet nå. Nedrykkstabellen ser slik ut når to serierunder Stjørdals-Blink er nummer 14 med 27 poeng, Ull/Kisa nummer 15 med 26 poeng og Strømmen nummer 16 med 21 poeng. Kisa har igjen Aalesund borte i helgen og Sogndal hjemme. Blink møter Åsane borte og Aalesund hjemme. Sunnmørslaget kan være nøkkelen her! Her blir det mye neglebiting! Topp spenning! 
 
Lag nummer 14 spiller kvalifisering mot vinneren av kvalifiseringen blant toerne i 2. divisjon 1. og 4. desember. Vinneren her spiller i Obos-ligaen i 2022. Fra 2. divisjon har Kongsvinger og Skeid rykket opp. Hødd og Arendal endte på andreplass i de to avdelingene og møtes nå til kvalifisering 20. og 27. november. Vinneren der møter altså nummer 14 i Obos-ligaen.
    
 «MITT  INNLEGG» av Sverre Nordhaug:
 
Kommentar til forslag om ny serieordning i Eliteserien. Jeg har både lest og hørt om den pågående debatten om ny serieordning. Hvis jeg har forstått forslaget riktig går det ut på at Eliteserien deles i to med en opprykksgruppe etter innledende spill og en nedrykksgruppe. Jeg har ikke sansen for dette. Enig med Drillo. Dette er bare «tullball». Jeg tror at nedrykksgruppen vil miste publikum til sine kamper blant annet. 
 
Drister meg med et forslag til diskusjon: Hvorfor ikke en skikkelig spissing av Eliteserien og gå tilbake til 10-klubbserie? Lagene spiller fire ganger mot hverandre - to hjemme og to borte. Med dette oppnår en 36 kamper. Flere kamper er jo et av ønskene til ny ordning så vidt jeg skjønner. Det vil si seks kamper mer enn nåværende spill. To lag rykket ned og to opp fra Obos-ligaen.

Dette vil etter min mening gi en vesentlig nivåheving av norsk toppfotball. Og ikke minst tror jeg dette vil skape større interesse og oppslutning fra alle hold innen den store fotballfamilien. PS! Forslaget er sendt NFF for moro skyld. Det går vel i dass?? 
 
 


Dette innholdet er skrevet ut fra http://www.etf-fotball.no