14.07.2020
author Eidsvold Turn På Nett

Et historisk lagbilde 44 år etter!

1976 var sist gang Eidsvold Turn spilte så høyt i seriesystemet som denne sesongen. Før avspark lørdag ble de 11 som startet serieåpningen mot Kvik Halden foreviget!
 
Det var klubbens alltid behjelpelige og dyktige fotograf Bjørn Hytjanstorp som kom med ideen om at et burde tas et lagbilde av de 11 som fikk tillit fra start i seriestarten mot Kvik Halden. Han tok selvsagt også jobben selv, og resultatet kan du se under. Ikke siden 1976 har Eidsvold Turn hatt et lag så høyt i seriesystemet som denne sesongen etter fjorårets opprykk.
 
I 1976, for 44 år siden, spilte Turn på nivå to i norsk fotball, men rykket ned i etterkant av det som var klubbens beste sesonger noensinne. Siden har Turn en rekke sesonger bak seg i 2. divisjon, men da i en langt mindre spisset divisjon enn årets utgave. Skulle Turn ende blant de ni beste lagene i sin avdeling denne sesongen, vil laget faktisk være blant de 50 beste i landet i 2020.
 
Av de 11 som startet mot Kvik Halden er hele sju av dem romerikinger. Fem av de sju kommer også fra Øvre Romerike, og fire av dem er ekte Turn-gutter mer eller mindre oppvokst på Myhrer. De fire øvrige som spilte fra start er Peter Rusina fra Slovakia, Runar Heggestad fra Sogndal, Ingolfur Örn Kristjansson fra Island og Ulrich Østigård Ness fra Oslo.
 
 
 


Dette innholdet er skrevet ut fra http://www.etf-fotball.no