- Vi kan absolutt fyre av en bombe!  - Vi kan absolutt fyre av en bombe!
Publisert: 21.05.2019
Turn-trener Joakim Dragsten har troen på at det er mulig å slå Vålerenga ut av cupen, men tror ikke det er noen fordel at VIF muligens har lørdagens derby i tankene allerede.
 
For første gang siden 2002 kommer Vålerenga til Eidsvoll og Myhrer onsdag. 2. rundeduellen i cupen ventes å trekke masse folk og blir selvsagt et høydepunkt for mange av Turns unge spillere. At VIF, per nå landets tredje beste lag, også tar kampen på alvor var helt tydelig søndag da trener Ronny Deila selv tok turen nordover til Øvre Romerike for å se Turn slå Herd greit 3-0.
 
- Jeg tror Deila fikk inntrykk av et godt organisert lag som spiller god fotball. Defensivt ga nok søndagens kamp et bra bilde av hva de kan forvente også onsdag, men det offensive spillet kan bli noe annerledes med tanke på styrkeforholdet mellom lagene, sier Turn-trener Joakim Dragsten til Eidsvold Turn På Nett.
 
- Turns sjanser i en kamp mot et topplag i eliteserien er i seg selv små, men samtidig er cupen spesiell da topplagene ofte hviler viktige spillere, og det kan jevne ut oddsen noe. Med en maksprestasjon fra oss, og et VIF-lag som ikke er på sitt beste, kan vi så absolutt fyre av en bombe! legger han til.
 
Det har vært flere tette relasjoner mellom Eidsvold Turn og Vålerenga opp gjennom årene. VIF-legenden Leif Eriksen har tidligere vært spillende trener i Turn mens sønnen Bengt omtrent vokste opp på Myhrer. Aron Dønnum er dagens naturlige link mellom lagene, i tillegg til flere i Turn-leiren med VIF-sympatier, og det er ikke mange år siden eidsvollingen Andreas Holter hadde en sentral rolle på Valle.
 
- VIF er et lag vi har god kontroll på. De spiller en attraktiv type fotball, angriper med mange spillere og har flere individualister som kan avgjøre kamper på egenhånd. Og alle lag har svakheter, men spørsmålet er bare om vi makter å straffe dem når sjansen byr seg, sier Dragsten.
 
Mens Turn var i aksjon mot Herd 19. mai, fikk Vålerenga sin kamp mot Stabæk utsatt grunnet U20-VM. Kun tre dager etter Myhrer-duellen skal begge lagene igjen i aksjon, og for VIFs del er det kanskje årets kamp som venter på Intility Arena mot erkerival LSK. Dragsten tror likevel ikke det er fordel for Turn at enkelte i VIF-leiren kanskje allerede har begynt å tenke på derbylørdagen.

- En tøff kamp tre dager etter cupkampen vil muligens påvirke laguttaket noe, men samtidig har også vi mange kamper i denne perioden. Kampbelastningen er nok ingen fordel for Turn. Inn mot denne uka har vi forberedt oss best mulig med å trene godt og jobbe hardt for å få flest mulig spillere tilgjengelig da vi har slitt med noe smårusk de siste ukene, sier Turn-treneren.
 
Etter søndagens 3-0-seier over Herd tok Turn-troppen fri mandag med unntak av et par spillere som var i aksjon i rekruttkamp på Strømmen. Tirsdag er det lett, kampforberedende trening på Myhrer før de aller siste planene formidles på kampmøtet onsdag ettermiddag. Avspark på Myhrer er klokka 19.00. Husk at det er smart å kjøpe billetter på forhånd. Og det gjør du her!
 
 
 
Samarbeidspartnere
Hva skjer?
Calendar
Title and navigation
<<<november 2019>>>
november 2019
 mtotfls
4428293031123
4545678910
4611121314151617
4718192021222324
482526272829301
492345678
november    2019
Google Translate
select