Ett Turn-poeng i dramatisk duell  Ett Turn-poeng i dramatisk duell
Publisert: 17.08.2019
Turn måtte nøye seg med ett poeng i bortemøtet med Nordstrand i en kamp som bød på flere kontroversielle avgjørelser. Jesper Kornbakk ga Turn ledelsen, men NIF slo tilbake.
 
Turn måtte også denne runden klare seg uten flere sentrale spillere, men Markus Furseth var tilbake på backplass samtidig som nykommer Herman Henriksen tok plass på topp. Eidsvollingene skapte en god mulighet på kampens første angrep i regnet, men en Nordstrand-fot fikk rensket unna foran streken mens regnet øste ned. Stort mer skjedde ikke av spenning foran de to målene før Turn tok ledelsen etter 33 minutters spill.
 
Markus Furseth kom ned til linja og prikket hodet til Jesper Kornbakk som nikket ballen i hjørnet. Ledelsen holdt seg også til pause da et raskt Nordstrand-frispark fra langt hold like før hvilen traff nettveggen. Turn åpnet best også etter pause, men det ble skapt få sjanser på "Niffen". Oliver Stenseth kom nære med et skudd like utenfor, og da kampen skulle avgjøres mistet dessverre dommeren kontrollen.
 
Først pirket Turn en corner over streken, dommeren dømte mål og løp mot midten for så å snu etter at Nordstrand-spillerne hadde protestert nok og blåse frispark til hjemmelaget. Forklaringen var et angrep på keeper, men da er det vanskelig å forstå hvorfor det først ble dømt mål. Ti minutter senere kom 1-1-målet etter et godt Nordstrand-angrep der Petter Nyhus fikk avsluttet fra kort hold og ballen lurte seg inn nede i hjørnet.
 
Turn trykket på for et ledermål og ventet bare på fløyta da Nordstrand-keeperen meide ned Kornbakk nede ved dødlinja inne ved mål, men signalet kom aldri. I neste angrep nikket Ingolfur Örn Kristjansson et innlegg i mål, men linjemannen markerte for offside. Det siste som skjedde i kampen var en stygg takling der Erik Ruud ble liggende med store smerter, men dommeren vinket spillet videre før han blåste av oppgjøret.
 
Rapportene fra legevakta lørdag kveld er at Ruud ikke skal ha pådratt seg et brudd slik man først fryktet. Mandag skal unggutten til nye undersøkelser. Neste match for Turn er mot Kråkerøy hjemme på Eidsvoll neste lørdag! Da må eidsvollingene levere en bedre prestasjon enn mot Nordstrand skal det bli tre poeng og fortsatt tabelltopp foran et formsterkt Lørenskog.
 
– Dommeren var ikke god, men vi må ha fokus på at vi heller ikke gjør jobben selv. Vi har sjanser nok til å avgjøre kampen. Nå gjelder det bare å få i gang alle, og spesielt de nye. De trenger litt tid på å tilpasse seg spillet vår. Vi ble for oppjagede og spilte en svak andreomgang. Nordstrand fikk oss inn i det sporet de ønsket, sier Turn-trener Joakim Dragsten til Eidsvoll Ullensaker Blad
 
 
  

Nordstrand - Eidsvold Turn  1-1 (0-1)
Nordstrand kunstgress
 
0-1 33 min.: Jesper Kornbakk (Markus Furseth)
1-1 81 min.: Petter Nyhus 
 
Gult kort: Mohammed H. Abbas, Petter Kristiansen, Andreas Madsen Holm, Nordstrand. Runar Heggestad, Magnus Kristengård, Erik Ruud, Eidsvold Turn
Dommer: Martin Myrnes Bolstad, Bækkelagets SK
Tilskuere: 70
 
Eidsvold Turns lag:
Peter Rusina
Markus Furseth
Magnus Kristengård
Runar Heggestad
Johan Kolbjørnsrud
Oliver Stenseth 
Kristoffer Trandum Nordlie
Benedict Notoane (Nicklas Brenna Karlsen i 16 min.)
Jesper Kornbakk 
Herman Henriksen (Erik Ruud i 23 min.) 
Ingolfur Örn Kristjansson 
Google Translate
select