07.06.2020
author Eidsvold Turn På Nett

NFF håper på klarsignal neste uke

NFF hadde en ambisjon om at Turn og de andre 2. divisjonslagene kunne trene som normalt fra og med mandag 8. juni, men jobber nå mot oppstart i løpet av neste uke.
 
På et videomøte fredag 29. mai informerte NFF og Divisjonsforeningen om at de jobbet for at fase 3, altså 2. divisjon for herrer og 1. divisjon for kvinner, kunne starte opp med kontakttrening mandag 8. juni. Signalene om at dette likevel ikke ville la seg realisere kom under en livesending på Facebook fra NFF torsdag og ble bekreftet i nok et videomøte fredag 5. juni.
 
NFF venter fortsatt på klarsignal fra myndighetene, men har gjentatte ganger rettet en klar anbefaling om å tillate oppstart. Svaret fredag 5. juni var at en avklaring nå kommer tidligst 9. juni. NFF skriver på sine nettsider at de har et sterkt håp om klarsignal i løpet av kommende uke, og at dette nå er riktig og viktig. Samtidig presiserer de at 2. divisjon herrer og 1. divisjon kvinner ikke faller inn under breddeidrett, men inneholder mange profesjonelle og semiprofesjonelle klubber.
 
For å starte opp er man avhengig av at de mest omfattende smittevernstiltaktene som for eksempel full karantene på spillerne må oppheves. Med trening fra 8. juni var planen serieåpning helga 4. juli med full serie. Beskjeden var at dersom man kommer i gang senere (noe som nå er realiteten) blir det halv serie pluss sluttspill (20 seriekamper). Med oppstart i august eller senere spilles det halv serie der hjemme- og bortekamper trekkes. Opp- og nedrykk gjelder uansett som vanlig.
 
- Vi er klare for å inkludere 1. divisjon kvinner og PostNord-ligaen i toppfotballpiloten og håper på klarsignal for dette neste uke. Selv om dette vil innebære justeringer på de mest inngripende smittevernstiltakene, er vi likevel trygge på at vi skal gjøre dette på en smittevernfaglig forsvarlig og tillitvekkende måte, sier elitedirektør i NFF Lise Klaveness.
 
 
 


Dette innholdet er skrevet ut fra http://www.etf-fotball.no